tisdag 17 januari 2012

Som vanligt när natten kommer gör jag allt annat än sover. Fastnade på wikipedia under ubrikerna hinduism, buddhism och själavandring. Helt extremt intressant! Slutar aldrig att fascineras av religioner och människors tro. Ni kan ju ta en titt om ni vill bli lite klokare :) Nåja back to the point.. Efter det fortsatte den sedvanliga jakten på bra artiklar om träning, och då slank jag in på det här:
45 minuter högintensiv löpning ger samma effekt mätt i smärtlindring vid termisk provokation, som vid injicering av 10 mg morfin.
Klart att man hört om endorfin och dess effekter och lyckokänslan efter träning upplever man ju dagligen, MEN visste aldrig att de motsvarade så mycket som 10mg morfin. De ni.. Lite sådär småläskigt låter det ju.

1 kommentar:

  1. Det är underbart hur kroppen fungerar, och att den hittar sina egna sätt att hela sig själv. Men så finns det de fallen då människor inte kan hjälpa till och då är det bra med mediciner (och efter en 45 minuters högintensiv löpning så tippar jag att man får träningsvärk, haha).

    Det som är bra med det österländska tankesätten är att de går in på djupet. Vill man vara frisk, lycklig och sånt så ska man söka i själen. :)

    SvaraRadera