onsdag 22 december 2010

om träning återigen...

Oj, hit har jag inte kikat in på några dagar.. Nåväl, det är väl dags igen. Idag har jag i vanlig ordning besökt min andra bostadsort gymmet, det blev spinning men även en träff med pt (personal trainer) Lena. Jag hade 10392 frågor angående min träning och hon besvarade dom alla. Underbar kvinna! Så imorgon skall jag på mitt första ever Pilates pass. Tydligen skall det vara bra när man styrketränar (och överlag tränar) mycket. Musklerna måste liksom få sträckas ut för att återhämta sig och växa bättre. Så 11.00 imorgon skall jag tänja ut mig själv! Trevligt.Måste nog kanske också berätta att jag i tisdags testade gå på ett Body pass på gymmet, vilket jag inte gjort sedan högstadiet. Det var måttligt roligt och ganska lätt. Kanske lite för lätt.. Eller muskelövningarna var bra, vissa ganska tunga till och med, men man fick inte riktigt upp värmen. Eller svetten bröt nog fram men man kände sig inte sådär härligt slutkörd som jag tycker om att bli. Men ganska skönt att variera med lite lugnare pass någon gång. Rekommenderar däremot starkt för nybörjare eller såna som söker lite mindre utmanade träning.

4 kommentarer:

 1. Snart anställer jag dig som min pt. Att du orkar, kvinna! Jag avundas dig. Jag hade min period när jag var som du, men efter flunssa på flunssa försvann motivationen när träning var omöjligt på många månader.

  Ge mig av din energi.

  SvaraRadera
 2. hehe! de lite sådär att när man har vant kroppen att träna, så utvecklar den en visst behov för de så det gäller väl att komma in i rutinerna men de ju klart att är man länge sjuk så sabbas dom.. man måst bara försöka få till dom igen! men du kan ju allti börja gå på gym igen o ha mig som din gymkompis! ;)

  SvaraRadera
 3. Måste bara få säga att det inte finns några som helst belägg för att stretchning ökar muskeltillväxten. Det har forskats mycket om detta och man kom fram till att det snarare gör mer skada än nytta. Din Pt. drar skit :)

  Inte heller förebygger den skador.

  SvaraRadera
 4. Okej björn! De finns ju väldigt många olika läror om vad som är bra och dåligt inom träning och så, vissa säger ju tex att man ska tänja direkt efteråt och andra säger att man skall vänta några timmar. Jag vet iaf själv att om jag inte tänjer ordentligt har jag betydligt sjukare muskler nästa dag. Så något positivt för de ju iaf med sig! :) Om du är hemma ikväll när jag kommer o hälsar på malin kan vi fortsätta debattera!

  SvaraRadera